Lazarević o tome da ko ga je zvao da predaje na Vojnoj akademiji i da li je činovnik aktuelne vlasti

Izvor: Blic, 01.Nov.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarević o tome da ko ga je zvao da predaje na Vojnoj akademiji i da li je činovnik aktuelne vlasti

Haški osuđenik i general u penziji Vladmir Lazarević demantovao je da je na Vojnoj akademiji imenovan za predavača i ukazao da nije "ničiji činovnik", nego da je prihvatio poziv rukovodstva Vojne akademije da prenese svoja iskustva u odbrani zemlje.

Lazarević je rekao za list "Politika" da se stvara neistinita slika oko toga, kao i da nije dobio angažman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od aktuelne politike.

- Pozvan sam od rukovodstva Vojne akademije da prenesem svoja iskustva u odbrani zemlje i s velikim zadovoljstvom sam ga prihvatio. Nisam ni plaćen za to, ne dobijam honorar, niti bih želeo da mi neko nudi honorar za to - naveo je on povodom predavanja koje je održao na Vojnoj akademiji.

Lazarević je dodao da je bio i ostao vojnik, te ne vidi kome smeta njegovo pojavljivanje u javnosti.

- Ovde je reč o čistoj struci, o mojim i iskustvima mojih saoboraca, za koje postoji veliko interesovanje i u Srbiji i van naše zemlje - rekao je Lazarević .

Povodom njegovog učešća na susretu bivših vojnika i starešina Prištinskog korpusa i Treće armije u 7. oktobra u Nišu, Lazarević je rekao da neko pokušava da zloupotrebi susrete koji traju od 2000. godine.

- Zar će neko da nam zabrani, da nam oduzme trenutke sećanja?... Mi smo u proleće 1999. godine prednost nad agresorom ostvarili nesalomivim borbenim moralom, visokim patriotizmom, vrhunskom osposobljenošću, efikasnim sistemom komandovanja i za agresora neshvatljivom taktikom angažovanja snaga - rekao je general Lazarević.

General Lazarević je nekadašnji komandant Prištinskog korpusa, koji je po komandnoj odgovornosti pred Haškim Tribunalom 2009. godine osuđen da je kriv za "prisilnu deportaciju više od 700.000 etničkih Albanaca" tokom sukoba na Kosovu 1989/99. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.