Lavrov će razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Venecuele 16. novembra

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2023, 15:46

Lavrov će razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Venecuele 16. novembra

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Venecuele Ivan Gil Pinto razgovaraće 16. novembra, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.
Ruski ministar spoljnih poslova će 16. novembra razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Bolivarske Republike Venecuele“, izjavila je ona. „Ministri spoljnih poslova će razgovarati o načinima za jačanje višestruke saradnje i strateškog partnerstva između Rusije i Venecuele na dugoročnoj osnovi. Prema rečima Zaharove, na osnovu rezultata sastanka rusko-venecuelanske međuvladine komisije na visokom nivou održanog u Moskvi 16. oktobra, u razgovorima na ministarskom nivou biće navedeni dalji koraci za „proširivanje obostrano korisnih veza u trgovinsko-ekonomskim, naučnim, tehničkim , kulturnim i humanitarnim sferama, izgrađujući model saradnje otporan na nezakonite, jednostrane mere prinude“. Ministri će takođe razmeniti mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima i saradnji u okviru UN, uključujući interakciju u okviru Grupe prijatelja za odbranu Povelje UN i drugih multilateralnih foruma, izjavila je Zaharova. "Rusija i Venecuela se zalažu za formiranje novog, pravednijeg svetskog poretka, za poštovanje normi međunarodnog prava od strane svih zemalja. Govorimo o principima zaštite nacionalnog suvereniteta i nemešanja u unutrašnje stvari", naglasila je Zaharova. „Rusija nastavlja da pruža višestruku podršku vladi i narodu Venecuele u zaštiti njihovog prava da izaberu sopstveni put razvoja. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izjave izraelskog ministra potvrđuju da Izrael poseduje nuklearno oružje — Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2023

 . Nedavne izjave izraelskog ministra za nasleđe Amihaja Elijahua definitivno potvrđuju da Izrael poseduje nuklearno oružje, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.. „U pozadini izraelske istorijske politike neizvesnosti u pogledu njegovog posedovanja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.