Lapsus Stefanovića

Izvor: Večernje novosti, 03.Sep.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lapsus Stefanovića

BEOGRAD - Predsednik skupštine Nebojša Stefanović napravio je lapsus i izgovorio da je 51 narodni poslanik bio uzdržan, umesto da je 51 narodni poslanik bio odsutan, ali u tome nije bilo nikakve namere da se manipuliše rezultatima, saopšteno je danas iz Kabineta predsednika parlamenta. U saopštenju se precizira da se radi o nenamernoj grešci učinjenoj u kasnim večernjim satima i posle višesatne debate, kada je Stefanović izgovorio da je 51 narodni poslanik bio uzdržan, umesto da je 51 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << narodni poslanik bio odsutan. Reagujući na saopštenje DS S u kojem je navedno da je Stefanović pokušao da obmane javnost o rezultatima glasanja za izbor ministara, iz Kabineta su poručili da je broj poslanika u sali tačno prikazan. Istovremeno, ne treba ulaziti u razloge zašto neki poslanici nisu bili prisutni na sednici niti pretpostavljati kako bi glasali, da su bili u sali, dodaje se. Iz skupštine su poručili i da se, između ostalog, u direktnom televizijskom prenosu moglo jasno i glasno čuti kako je svaki poslanik pojedinačno glasao i ko na sednici nije bio prisutan. "Predsednik skupštine se izvinjava građanima Srbije zbog učinjenog lapsusa", naglašeno je u saopštenju. Ističe se i da su svi podaci o glasanju dostupni i da javnost može imati uvid preko sajta Narodne skupštine, a da će se predsednik Stefanović ubuduće truditi da sve informacije vezano za rad skupštine i poslanika za vreme trajanja njihovog mandata budu transparentne, kao i do sada.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Predsjednik Skupštine Srbije zamijenio odsutne i uzdržane poslanike

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2013

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović napravio je lapsus kada je prilikom objavljivanja rezultata glasanja za ministre rekao da je 51 poslanik uzdržan, umjesto da su odsutni, saopšteno je iz Kabineta predsjednika parlamenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.