Izvor: Blic, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Srbi ucenjuju

Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak izjavio je da neće dozvoliti da ga bosanski Srbi ucenjuju ostavkama i istovremeno optužio premijera Srbije Vojislava Koštunicu da obmanjuje javnost.

Lajčak je rekao da poštuje autoritet i mandat predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice, ali da isto tako očekuje od njega da poštuje autoritet i mandat visokog predstavnika za BiH.

Predsedništvo Bosne i Hercegovine juče je u Sarajevu ocenilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je potrebno obaviti konsultacije sa predsednikom Saveta ministara Nikolom Špirićem, pre nego što bude razmatrana ostavka koju je juče podneo na tu funkciju. Vlada RS saopštila je sinoć da Lajčak treba da preuzme deo odgovornosti za izlazak iz novonastale krize u BiH.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.