Lajčak: Izvinjavam se, a i Slovačka TV će se izviniti zbog mape bez BiH

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Izvinjavam se, a i Slovačka TV će se izviniti zbog mape bez BiH

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak kaže da je neprijatno iznenađen informacijom da je na slovačkoj državnoj televiziji objavljena mapa na kojoj je izbrisana Bosna i Hercegovima i pripojena susednoj Srbiji, uz poruku da će se televizija izviniti zbog previda, prenosi N1 BiH.

Naime, izveštavajući o izbegličkoj krizi koja je zahvatila i Balkan, u prilogu dnevnika, jedne od najgledanijih emisija, prikazana je mapa Balkana na kojoj BiH uopšte nema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Nisam bio upoznat sa ovim dok mi niste poslali sliku. Odmah danas ću tražiti da se Slovačka televizija izvini, a i ja se izvinjavam zbog previda koji je napravljen. Jako mi je žao zbog toga - kazao je Lajčak za novinsku agenciju Patria.

Lajčak je, inače, obavljao funkciju visokog predstavnika u BiH u periodu od juna 2007. do marta 2009. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.