Izvor: B92, 25.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus za pregovore o konačnom statusu

Beograd -- Miroljub Labus je pozvao političke stranke daju podsticaj otvaranju pregovora o konačnom statusu Kosova i Metohije.

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik stranke G17 plus ocenio je da su izbori na Kosovu i Metohiji pokazali da je mali broj gradana srpske nacionalnosti spreman da učestvuje u prelaznim ustanovama te oblasti.

"Činjenica da je na izbore izašlo svega 0,5 odsto Srba sa Kosova i Metohije ne predstavlja ničiju pobedu, ona je podjednak poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih političkih činilaca u pokrajini", smatra Labus. "Mislim da je Srbija poslednja koja bi trebalo da izbegava pregovore i strepi od njihovog ishoda. Plan o decentralizaciji Kosova i Metohije, jednoglasno podržan od strane Skupstine Srbije u aprilu ove godine, predstavlja dobar korak u tom pravcu, ali mi danas treba da učinimo više. Sve parlamentarne stranke i predstavnici Srba sa Kosova i Metohije treba da uzmu učešća u tom složenom procesu. Pregovorima moramo da priđemo na konstruktivan način, ali odlučni da za Srbe u pokrajini dobijemo ista prava i uslove koje će imati Albanci, i privrženi ideji očuvanja Srbije kao funkcionalne države", stoji u pismu potpredsednika Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.