Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Tadić neće da sarađuje

Beograd -- Četiri dana pošto je lider DS Boris Tadić najavio kandidaturu za predsednika Srbije, republička Vlada najavila je njegovu smenu sa mesta ministra odbrane. Potpredsednik Vlade Miroljub Labus je saopštio da državni interes nalaže da se izabere novi ministar odbrane i dodao da je Tadić "odbio ponudu o nastavku saradnje Vlade Srbije i njegovog ministarstva". Boris Tadić rekao je za B92 da pitanje ministra odrbane nije u nadležnosti potpredsendika republičke vlade, već skupštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većine u saveznom parlamentu: "Nikada ni u jednom trenutku u svom životu sa Miroljubom Labusom, niti sa bilo kojim predstavnikom Vlade nisam razgovarao na temu saradnje Ministrastva odbrane i Vlade Republike Srbije", rekao je Tadić.

Miroljub Labus dodaje da, "kao predsednik G17 plus, sa još većim žaljenjem konstatuje da je odbijena i ponuda o formiranju većinske demokratske vlade i zajedničkom radu na nastavku reformi". Tadić tvrdi da je sa predsednikom G17 plus imao razgovore samo o predsedničkim izborima: "Ja nisam podneo ostavku na mesto ministra odbrane zbog toga što je bio državni interes da se borimo, zajedno sa našim međunarodnim partnerima da se obezbede novi bezbednosni potencijali za odbranu naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji. To se i desilo poslednjih dana krize, upravo kroz aktivnost Ministarstva odbrane, i nisam neodgovoran čovek koji će u kriznim situacijama podnositi ostavku, jer bi to bilo kukavički, to bi bilo potpuno neprihvatljivo imajući u vidu i moje ustavne nadležnosti. Ako neko želi da me smeni u ovim okolnostima, ja nemam ništa protiv, i to uopšte nije u mojoj moći, ali ja ne želim da učestvujem u jednoj neodgovornoj odluci", rekao je Tadić.

Ipak, Miroljub Labus nije isključio mogućnost da G17 plus, "u jednom trenutku, podrži Tadića kao predsedničkog kandidata".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.