Izvor: B92, 09.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Pikanterije na pregovorima

Beograd -- Šef tima Srbije u pregovorima sa EU Miroljub Labus kaže da je na početku pregovora bilo nesporazuma.

"Zvaničan početak pregovora Srbije i Crne Gore i Evropske unije o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju obeležile su i izvesne teškoće u komunikaciji učesnika", rekao je Labus.

"Postojala je i neka pikanterija na prvoj rundi pregovora", rekao je Labus, ali ne želeo o tome da govori. "Razgovori su profesionalno vođeni, ali uvek postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delikatne teme. Kada je delegacija EU razgovarala na određen način, ja sam predložio pauzu. Na pregovorima uvek postoje emocije i teške situacije, a na sposobnosti pregovarača je da ih prevaziđe", rekao je Labus.

Blic piše da su prvu rundu pregovora obeležile nesuglasice crnogorske i srpske strane, pre svega zbog insistiranja Crne Gore da prednost bude data republika-članicama, a ne državnoj zajednici. "Crnogorci su svaku rečenicu počinjali sa 'nećemo ovo, ne pristajemo na ono", navodi neimenovan izvor lista.

Prema istom izvoru, ministar inostranih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović upitao je u jednom trenutku: "Šta taj (Rajnahar) Pribe (predvodnik tima EU) misli, da ćemo se uplašiti ako podigne glas?".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.