Izvor: B92, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Ne želimo manjinsku Vladu, odluka u subotu

Beograd -- Predsednik G17 plus Miroljub Labus demantovao je u ponedeljak uveče da G17 plus želi manjinsku Vladu. On je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da buduća Vlada neće voditi osvetničku politiku prema Demokratskoj stranci. "Mi želimo većinsku demokratsku vladu. Ovog momenta takva vlada ne može da bude napravljena. Moj predlog je bio da, ako u jednom ne možemo da napravimo većinsku demokratsku Vladu, hajdemo u dva koraka, hajde da još jednom sednemo da razgovaramo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mislim da postoji strah u DS i njegovim koalicionim partnerima, videli ste njihove izjave o osveti. Nema nikakve osvete. Dok je G17 plus u Vladi, dok sam ja u Vladi, ako budem u Vladi, nikakve osvete u Vladi neće biti. Mislim da moramo da sednemo i kažemo im da nema osvete, da će ono što mora da bude raščišćeno biti raščišćeno, bez obzira na to koja je to vlada, da se ljudima koji su zakonito radili svoj posao ništa neće desiti. Ako je nešto bilo nezakonito, mi ne možemo da kažemo izvinite, zbog dobrih partijskih odnosa mogu da budu pravljena krivična dela'. Nema revanšizma, nema osvete, a političke partije moraju da razgovaraju i tako ostvare viši oblik saradnje", rekao je Labus.

On je rekao da će konačnu odluku o ulasku u manjinsku Vladu, u slučaju parlamentarne podrške Socijalističke partiej Srbije takvoj vladi, G17 plus doneti na sednici Glavnog odbora naredne subote.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.