Izvor: B92, 20.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Kampanja ekstraprofitera da G17 plus ne uđe u vladu

Beograd -- Predsednik G17 plus Miroljub Labus izjavio je u utorak da ulazak te stranke u vladu zavisi od podrške koalicionih partnera u rasvetljavanju svih afera, uključujući slučaj "Nacionalne štedionice", koji je opisao kao deo kampanje ekstraprofitera protiv učešća G17 plus u izvršnoj vlasti. Labus je izjavio agenciji Beta da je slučaj "Nacionalne štedionice" pokrenut ponovo u medijima kao "deo kampanje ekstraprofitera" protiv G17 plus i njenog potpredsednika Mlađana Dinkića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Napominjući da je slučaj "Nacionalne štedionice" nastao tri meseca posle smenjivanja Dinkića sa mesta guvernera Narodne banke Srbije, te da Dinkić sa tim "nema nikakve veze", Labus je rekao da su napisi o toj banci učestali posle njegovih pregovora s jednim od koalicionih partnera, tokom kojeg je bio "previše otvoren". Labus je preneo da je tom koalicionom partneru, koga nije imenovao, rekao da porodica Karić mora da vrati novac od poreza na ekstraprofit, koji je nedavno dobila iz budžeta sa kamatom. "Rekao sam da Karići moraju da vrate pare koje im je dao Božidar Đelić i da ćemo prodati 'Mobtel' i sve pare, koje pripadaju narodu, vratiti narodu tako što ćemo ih uplatiti u penzioni fond", naveo je Labus. On je ocenio da je posle toga počela kampanja u pojedinim medijima protiv G17 plus i protiv Dinkića.

"Naš ulazak u vladu zavisi od podrške naših partnera da se rasvetle sve afere, pa i ova. Svako ko je učinio neko krivično delo mora da odgovara", rekao je Labus i naglasio da Dinkić nema čega da se plaši, za razliku od ekstraprofitera iz vremena bivše vlasti. "Miloševićevi ekstraprofiteri zaista imaju razlog da nas spreče da uđemo u vladu", rekao je Labus, ocenjujući da taj njihov strah potiče od svesti da Dinkić neće imati milosti, ukoliko bude novi ministar finansija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.