LSV traži da država da zaustavi fašiste, da to ne bi radili građani

Izvor: Blic, 07.Feb.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV traži da država da zaustavi fašiste, da to ne bi radili građani

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da "fašizam u Srbiji sve otvorenije podiže glavu" i optužila nadležne državne organe da prećutno doprinose tolerisanju rada "dokazanih fašističkih organizacija".

"Još jednom pozivamo državu da na vreme zaustavi fašiste na ulicama, da ne bi morali građani sami to da rade, kao što je to bio slučaj oktobra 2007. godine u Novom Sadu", upozorava LSV u saopštenju koje je potpisao funkcioner te stranke Aleksandar Marton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Time "polako dolazi na naplatu" "konstantno prekrajanje istorije besprizornim rehabilitacijama i uporni pokušaji brisanja razlika između antifašista sa jedne, te fašista i saradnika okupatora sa druge strane".

LSV podseća da su pre nedelju dana pripadnici "Nacionalnog srpskog fronta", organizacije koja "nastavlja fašističke ideje zabranjenog Nacionalnog stroja", ne skrivajući se lepili poruke mržnje na vratima Inicijative mladih za ljudska prava, i da je nekoliko dana kasnije pretučen mladić koji je na ruci imao traku s precrtanim kukastim krstom.

U saopštenju piše i da je 4. februara 2001. godine od povreda umro glumac Dragana Maksimović - Maksa koga je pretukla grupa "navijača", "skinheda" jer su smatrali da je - Rom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Država da zaustavi fašiste, da ne bi morali građani

Izvor: B92, 07.Feb.2017

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da "fašizam u Srbiji sve otvorenije podiže glavu"...Osim toga, iz LSV optužuju nadležne državne organe da prećutno doprinose tolerisanju rada "dokazanih fašističkih organizacija"..."Još jednom pozivamo državu da na vreme zaustavi fašiste...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.