LSV produžio rok Vladi Srbije

Izvor: B92, 18.Okt.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV produžio rok Vladi Srbije

Nenad Čanak (FoNet)

Beograd -- Liga socijaldemokrata Vojvodine u ponedeljak će obelodaniti dokaze o postojanju gasne mafije, izjavio Nenad Čanak. Boris Tadić tvrdi da je Vlada stabilna.

Kako je za B92 rečeno u toj stranci, to znači da je LSV produžila do ponedeljka rok Vladi da razumno obrazloži poskupljenje gasa od 60 odsto. Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je Vlada Srbije stabilna i da poruke o uskraćivanju podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine "služe dnevnoj politici".

"Želim da poručim građanima da je Vlada stabilna. Te političke poruke služe dnevnoj politici i nemoguće ih je sprovesti u delo...Te poruke nemaju nikakav efekat na budućnost", rekao je Tadić novinarima posle potpisivanje Deklaracije o političkom pomirenju DS i Socijalističke partije Srbije.

Lider SPS i potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio da će sa zadovoljstvom pogledati dokumenta o kojima je govorio lider LSV Nenad Čanak koji tvrdi da je došao do saznanja o postojanju gasne mafije u Srbiji.

Prvi rok koji je lider LSV-a Nenad Čanak dao Vladi, uslovljavajući je podrškom u parlamentu, istekao je u ponoć.

Po svemu sudeći, LSV nije zadovoljna objašnjenjem koje je na Odboru za industriju Skupštine Srbije dao ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

Ministar, koji se nakon višednevne polemike juče pojavio u Skupštini, rekao je da mu je žao zbog drastičnog poskupljenja gasa, kao i da Vlada pokušava da pronađe načine da građani lakše podnesu to povećanje cene.

"Ako se EPS sad privatizuje, struje skuplja 40 odsto"

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić ocenio je da bi cena struje porasla oko 40 odsto ukoliko bi se u ovom trenutku privatizovala Elektroprivreda Srbije.

Ministar Petar Škundrić (Tanjug)

Toliko poskupljenje bilo bi neminovno, jer bi se išlo na dostizanje tržišne cene struje, rekao je on.

Škundrić je dodao da je trenutna cena struje u Srbiji manja nego u okružnju, ali da nikako ne sme da se dozvoli da ona ođednom enormno poraste kako bi dostigla nivo tržišnih cena.

Prema njegovim rečima, sa tržišnom cenom struje bila bi uvećana i tržišna vrednost elektroenergetskog sektora Srbije.

On je predložio da sa članovima Odbora za industriju u decembru održi zajednički sastanak na kojem će raspravljati o ceni električne energije i da se dobre ideje i predlozi uzmu u obzir prilikom njenog podizanja, jer je to neminovnost.

"U tom delu moramo da idemo postepeno. Bilo bi dobro da smo i kod poskupljenja gasa išli postepeno i da nismo dozvolili ovoliko enormno povećanje cena gasa", izjavio je Škundrić na sednici Odbora za industriju Skupštine Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nenad Čanak trese većinu

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2008, 20:37

Ispostavljen novi zahtev vladajućoj koaliciji, a rok za dogovor " ponedeljak. Lider LSV tvrdi da ne ruši Cvetkovićev kabinet, već "gasnu mafiju". Demokrate se nadaju da će tokom vikenda gas "ispariti" kao problem

Nastavak na Večernje novosti...

Čanak: Gasna mafija kriva za poskupljenje

Izvor: Blic, 18.Okt.2008

U Skupštini Srbije juče se očekivala prva ozbiljna kriza Vlade jer je Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila da će joj, zbog povećanja cene gasa za 60 odsto, uskratiti poverenje. Međutim, sve se pretvorilo u istragu nove gasne mafije, a Vlada je za sada bezbedna. Kako „Blic” saznaje...

Nastavak na Blic...

Tadić tvrdi da je Vlada Srbije stabilna

Izvor: Kurir, 18.Okt.2008

BEOGRAD, 18. oktobra 2008. (Beta) - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je Vlada Srbije stabilna i da poruke o uskraćivanju podrške Vladi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine "služe dnevnoj politici". "Želim da poručim građanima da je Vlada stabilna. Te...

Nastavak na Kurir...

Tadić: Vlada Srbije je stabilna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2008

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je Vlada Srbije stabilna i da poruke o uskraćivanju podrške Vladi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine "služe dnevnoj politici". Prema njegovim rečima, građa ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.