LSV o Miši Vaciću: Desnom ekstremizmu je mesto pred nadležnim tužilaštvom

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV o Miši Vaciću: Desnom ekstremizmu je mesto pred nadležnim tužilaštvom

LSV je uputila zahtev nadležnim državnim organima da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije Srpske desnice koju predvodi Miša Vacić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da "desnom ekstremizmu nije mesto u javnim institucijama, nego pred nadležnim tužilaštvom".

"Po kom osnovu je lokalna vlast u Pančevu Vaciću, koji je pravosnažno osuđen zbog diskriminacije, omogućila održavanje skupa u sali Skupštine grada", upitao je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << član Glavnog odbora LSV-a Aleksandar Jovanović.

Upitao je i kako je i zašto Vacić skup svoje organizacije održao u prostoru Mesne zajednice u Nišu u kojoj se nalazi i policijska stanica.

"Zar je moguće da MUP dozvoljava nesmetano delovanje desnih ekstremista, koji javno prete građanima Srbije? Šta je sledeće? Zajedničke patrole pripadnika MUP i nekakve paramilicije koju je pominjao Vacić u svojim nastupima? LSV ovakvo postupanje državnih organa i lokalnih vlasti smatra sramotnim. Tražimo da se sa ovakvom praksom prekine", naveo je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.