LSV ističe zastave Katalonije u znak podrške katalonskim separatistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV ističe zastave Katalonije u znak podrške katalonskim separatistima

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila izricanje zatvorskih kazni katalonskim liderima ocenivši da se time nastavlja višegodišnji progon političkih vođa čiji je jedini zločin to što su tražili da se volja naroda ispoštuje i što su koristili demokratsko pravo samoopredeljenja.

Ovom presudom dovodi se u pitanje garancija osnovnih ljudskih prava, smatra LSV i konstatuje da današnja presuda ponovo otvara pitanje državne represije za koju se verovalo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezamisliva u savremenoj Evropi.

LSV podseća u saopštenju koje dostavljeno medijima da je jutros Vrhovni sud Španije izrekao drakonske zatvorske kazne za devet katalonskih lidera, od devet do trinaest godina zatvora, a razlog je organizovanje referenduma 2017. o nezavisnosti Katalonije.

Liga najoštrije osuđuje presudu i poručuju da se političke presude, kao represivni metodi prošlih vremena, moraju hitno ukinuti, a u znak solidarnosti sa osuđenim katalonskim političarima, na svim prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine biće istaknute zastave Katalonije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.