LSV: Pretnje smrću Čanku

Izvor: B92, 28.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Pretnje smrću Čanku

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da je lider te stranke Nenad Čanak putem elektronske pošte dobio pretnje smrću.

U uvredljivom elektronskom pismu, čiji je sadržaj prosleđen i medijima, pored psovki, Čanku se poručuje da će ga "Srbi ubiti" i da će "zažaliti zbog rasparčavanja Srbije". Pretnje su stigle sa poznate adrese, navodi se u saopštenju LSV-a.

Čanku se poručuje da će doživeti istu sudbinu kao i u atentatu ubijeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer Srbije Zoran Đinđić. Lideru LSV-a je zaprećeno i da će "visiti na sred Beograda za primer drugima".

Ova stranka je ocenila da su pretnje zapravo nastavak prljave kampanje antievropskog bloka, predvođenog Demokratskom strankom Srbije.

LSV je naveo da je o pretnjama obavestio MUP Srbije i da očekuje da policija rasvetli ko stoji iza pretnji, iako do sada "nijednu od brojnih pretnji upućenih lideru LSV nikada nije rasvetlila".

"Očekujemo da će se pritisak na proevropske snage povećati i da će biti sve prljaviji, uz zloupotrebu medija, pretnje i ucene", zaključuje se u saopštenju LSV-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Čanku upućene pretnje smrću

Izvor: Blic, 28.Apr.2008

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je saopštila da je lider te stranke Nenad Čanak putem elektronske pošte dobio pretnje smrću...U uvredljivom i-mejlu, čiji je sadržaj prosleđen i medijima, pored psovki, Čanku se poručuje da će ga "Srbi ubiti" i da će "zažaliti zbog rasparčavanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.