LSV: Pajtić da uradi za Vojvodinu

Izvor: B92, 11.Okt.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Pajtić da uradi za Vojvodinu

Novi Sad -- Omladina LSV pozvala je Bojana Pajtića da "prestane da se slika trošeći pare građana i građanki i da konačno uradi nešto u interesu Vojvodine".

Omladina LSV uputila otvoreno pismo predsedniku pokrajinske Vlade Bojanu Pajtiću povodom objavljenog saopštenja u kojem vojvođanski podmladak DS optužuje LSV za prisvajanje lažnih zasluga.

U saopštenju podmlatka DS navedeno je da Liga pokušava da "ubedi javnost da se u Vojvodini ne dešava ništa dok se Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čanak ne dogovori sa Mirkom Cvetkovićem", kao i da uporno ubeđuje građane da ima bolje odnose sa centralom DS nego vojvođanski ogranak DS-a.

Mladi ligaši su upitali Pajtića da li je govorio istinu kada je ranije tvrdio da kancelarija Vojvodine u Briselu ne bi bila isplativa i da se za to mora sačekati kandidatura Srbije za članstvo u EU ili "sada, dok se slika kad je sve gotovo".

U pismu LSV ističe se da se ta stranka zalagala za bojkot referenduma za donošenje aktuelnog Ustava Srbije dok je, kako kažu, Pajtić pozivao građane da izađu na taj referendum.

Pajtić je "samoinicijativno, tokom jedne noći" odustao od platforme o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije, "iza koje su LSV i DS stajali zajedno i kojom je za Vojvodine tražena zakonodavna, izvršna i delimična sudska vlast, izvorni prihodi i imovina", navodi Omladina LSV.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Omladina LSV traži od Pajtića da konačno uradi nešto za Vojvodinu

Izvor: Blic, 11.Okt.2011

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da "prestane da se slika trošeći pare građana i građanki i da konačno uradi nešto u interesu AP Vojvodine"...Pajtić je u ponedeljak uveče u Briselu otvorio Kancelariju Vojvodine, smeštenu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.