LSV: Novim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Novim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da se u Beograd ulaže i izdvaja više novca nego za ostale gradove i opštine u Srbiji i zbog toga traži donošenje novog Ustava i zakona koji će, kako smatra, onemogućiti "beogradizaciju" Srbije i omogućiti ravnomerni regionalni razvoj.

Takođe, LSV poziva sve aktere na poličkoj sceni da postignu konsenzus o tome da Beograd nije jedini grad u zemlji.

U saopštenju dostavljenom medijima, LSV ističe da je svaka vest o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomskom oporavku Srbije dobra, ali da treba naglasiti da se najveći deo takvih novosti odnosi na Beograd.

Ocenjuje se da je ocena američke agencije za rejting Mudi da Beograd ima povećani kapacitet samofinansiranja, kao i poboljšanu poziciju likvidnosti, zasenjena "veoma lošim stanjem u ostalim krajevima zemlje".

"U svim regionima, izvan glavnog grada, beleži se drastična depopulacija. Sela su pusta, a slična sudbina zadesila je i mnoga gradska i opštinska središta. Dok se male sredine gase, očito je da se u glavnom radu sprovode brojni investicioni poduhvati, koji često koštaju više od godišnjih budžeta nekoliko opština zajedno", navodi se u saopštenju.

Poslednji primer je, navodi LSV, beogradska gondola, čija vrednost izgradnje dostiže ukupne godišnje iznose budžeta Žitišta, Plandišta i Nove Crnje.

Takođe, LSV smatra da vest o poboljšanom kreditnom rejtingu Beograda čude, posebno kada se, kako se navodi, zna da je u poslednjih desetak meseci Vlada Srbije iz svoje budžetske rezerve, glavnom gradu uplatila najmanje sedam miliona evra, ili više od 800 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.