LSV: Agencije poligon kriminalaca

Izvor: B92, Beta, 06.Apr.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Agencije poligon kriminalaca

Nenad Čanak (FoNet,arhiva)

Beograd -- Agencije za obezbeđenje su poligon kriminalaca, ološa i narkodilera, kaže Nenad Čanak i predlaže usvajanje zakona koji će preispitati njihov rad.

"Te agencije su postale poligon kriminalaca, ološa i narko dilera. Preko njih se direktno vrše reketiranje, iznuđivanje i prebijanje ljudi", rekao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Kako je dodao, LSV će se založiti za to da se zakonom striktno reguliše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u takvim agencijama ne mogu da rade osobe sa krivičnim dosijeima.

Kako je dodao, LSV će se založiti za to da se zakonom striktno reguliše da u takvim agencijama ne mogu da rade osobe sa krivičnim dosijeima.

On je naveo da u tim agencijama honorarno rade i aktivni pripadnici MUP-a, zbog loše situacije i niskih plata u policiji.

Ocenio je da država mora da investira u bezbednost građana ili da, ako to ne želi, dopusti građanima da nose oružje i da se "sami brane".

Prema njegovim rečima, porast nasilja u Srbiji je posledica činjenice da mnogi počinioci krivičnih dela nisu kažnjeni za rušenja, prebijanja i paljenja ambasada, jer su ta dela počinili "pod plaštom navodnog patriotizma".

Čanak je u subotu uveče bio svedok incidenta u kojem su pripadnici obezbeđenja jednog noćnog kluba u Novom Sadu prebili košarkaša Partizana Strahinju Miloševića.

On je ispričao da je u noćnom klubu "Studio" sedeo sa Strahinjinim ocem Dušanom i da su čekali da im se pridruži i košarkaš. Otac je izašao napolje sa Strahinjinom devojkom, koja je potom dotrčala i kazala da pripadnici obezbeđenja noćnog kluba tuku Strahinju, kazao je Čanak.

Dodao je da su pripadnici obezbeđenja oborili Miloševića na zemlju, a zatim ga tukli nogama i različitim predmetima po glavi i po leđima, od čega je zadobio povrede kičme.

"Kada sam otišao u bolnicu da ga posetim, jedva sam ga prepoznao", ispričao je Čanak.

Potpredsednica Skupštine Vojvodine i članica Odbora za bezbednost pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević kazala je da je predsedniku Odbora Tomislavu Bogunoviću uputila zahtev da hitno sazove sednicu tog skupštinskog tela.

Ona je navela da se u poslednjoj nedelji marta u Vojvodini desilo pet ubistava, od čega četiri u Novom Sadu, gde su i opljačkane četiri pošte.

Sedlarevićeva je ocenila da sve to potkrepljuje tezu LSV-a da je neophodno formirati policijsku upravu za Vojvodinu, kako bi rad policije u pokrajini bio efikasniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.