LDP želi široku autonomiju Vojvodine

Izvor: BKTV News, 09.Jun.2012, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP želi široku autonomiju Vojvodine

Liberalno demokratska partija (LDP) će i posle izbora nastaviti da se bori za sprovođenje principa iz Deklaracije 'Vojvođanski preokret', u kojoj se insistira na širokoj autonomiji za Vojvodinu i na promeni Ustava Srbije, saopšteno je iz stranke.
U toj Deklaraciji LDP se zalaže da Vojvodina mora da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, sopstvene prihode i imovinu što se sve to mora definisati kroz promenu Ustava Srbije.
LDP će kroz Deklaraciju 'Vojvođanski preokret' pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da insistira na izvornim principima vojvođanske autonomije i da neće odustati od toga.
Ta partija je najavila mogućnost formiranja Političkog saveta Vojvođanskog preokreta, što su podržali i brojni intelektualci koji nisu članovi LDP-a.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.