LDP za preokret, Srbija se guši

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 31.Jan.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP za preokret, Srbija se guši

BEOGRAD - Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Srbiji treba preokret, a ne prosta promena vlasti.

On je rekao da sednica Glavnog odbora te stranke, održana juče u Beogradu, nije bila uobičajeni stranački skup, što pokazuje i reakcija javnosti.

"Raduje nas što smo napravili prvi korak u promeni umrtvljenog ritma srpskog političkog života. To je jedini put prema preokretu", rekao je Jovanović i dodao da je Srbiji neophodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << preokret kao i pre 10 godina.

On je istakao da će LDP, nakon izbora, ući u vladu samo ako u njoj bude mogao da obezbedi podršku i garanciju da će se sprovoditi politika koja je Srbiji potrebna - briga o ljudima, zaštita srednje klase, posao za mlade, evropski poslovi, promena energetskog sporazuma, okončanje privatizacije, niži porezi na zarade, ulazak u NATO, saradnja sa susedima...

"Srbija se guši zato što stoji u mestu, propada zato što vodeće stranke misle samo na sebe, rejtinge, tempiraju vreme izbora gledajući isključivo stranački interes, a društvo se pred tim povlači. Ako želimo da budemo lideri preokreta, onda nemamo prava da budemo sebični kao druge stranke", rekao je Jovanović i dodao da politika u Srbiji nikada nije bila "tako daleko od života" i da zbog toga "samo petina ljudi pokazuje interes za političko delovanje".

Lider LDP-a je ocenio i da su priče o rekonstrukciji vlade, izborima i izbornim zakonima, dvopartijskom sistemu, međupartijska podmetanja u vlasti i opoziciji "ubili energiju u srpskom društvu".

"U tim politikantskim igrama nema ničega što je blizu svakodnevnih potreba građana. Želimo da razdrmamo okvir politike koji prave oni koji naše živote veštački svode na sivi svet dve partije - vladajuće koja želi da ostane na vlasti, ali na pogrešnim osnovama i bez prihvatanja drugačije politike i naprednjaka koji se trude da ih kopiraju u demagogiji bez ikakve sadržine i cilja", rekao je Jovanović.

Napokon nesto o Cedomiru i njegovoj Banana Partiji. Nismo imali vesti o Banana Partiji puna tri dana. Molim Glas javnosti da nam to vise ne radi. Naprotiv, predlazem da u svoj plan uvedete obavezu da imate uvek jedan clanak rezervisan za Cedomira .... jer bogatstvo koje ovaj narod dobija od takve velicine kao sto je Cedomir je neprocenjivo. Zivela Cedomirova Banana Partija.

Svaka ti je na mestu kume. Bez Cede nasa deca ne bi imala sta da smrcu pa pi poludela. On je istinski rodoljub. Smogao je toliko snage da zagrli NATO i da im oprosti sto su ubijali nasu decu, oceve, bracu, majke. Sto su nam zatrovali teritorij osiromasenim uranijumom sto su nam posijali bombe po celoj Srbiji pa i danas deca od njih ginu. To moze samo jedna velika politicka gromada koji nikad u zivotu nije radio a zivi ko car. Njega ne smiju da pitaju odakle mu samo za obezbedjenje placa 20.000 € mjesecno. Ima mnogo prijatelja kao Natasa Kandic; Vesna Pesic, Haljimi, Svilanovic, Vuk Draskovic, Sonja Biserko, Light, Korac, Micicka, Obama, Merkelova, Sarkozi i drugi svetski velikani.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.