LDP traži ostavku ministarke

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP traži ostavku ministarke

Beograd -- Omladina Liberalnodemokratske partije (LDP) zatražila je ostavku ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić Marković jer je nezadovoljna njenim radom.

U pismu predatom Vladi Srbije, omladina LDP-a je ocenila da ministarka Samardžić Marković "snosi najveću odgovornost za beznadežan položaj mladih u Srbiji".

U okviru performansa "Snežana i milion i po patuljaka", mladi LDP prošetali su od Beograđanke do zgrade vlade, noseći transparent sa natpisom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Bajka je gotova", nakon čega su predali pismo.

"Uspeli ste za samo par godina da se svrstate među vodeće političare po broju neispunjenih obećanja i propalih projekata", piše u pismu omladine LPD upućenom ministarki povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta.

Predsednik Saveta mladih LDP Jovan Najdenov rekao je novinarima da je ministarkin rad "neodgovoran i nesavestan, oličen nesposobnošću".

On je kazao da je ministarka Samardžić Marković odgovorna za politiku prema omladini i dužna da izvrši pritisak na lokalnu vlast za zadovoljavanje potreba mladih.

Jedan od argumenata za ovaj zahtev je rad kancelarija za mlade, kojih ima 120, ali funkcionalno radi samo njih dvadesetak, a ona je, kao ministar omladine, dužna da izvrši potreban pritisak za efikasno sprovođenje omladinske politike, naveo je Najdenov.

On je istakao da ministarka takođe nije uvažila amandman LDP na Zakon o mladima, kojim bi bilo onemogućeno da ona ima pravo da uređuje kome će ići sredstva namenjena projektima omladinske politike.

"Zbog svega toga, zahtevamo da ministarka podnese ostavku, jer snosi najveću odgovornost za loš položaj mladih u Srbiji", zaključio je Najdenov.

Osim u Beogradu, akcije u kojima se traži smena ministarke sprovedene su u još nekoliko gradova u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP za ostavku ministarke omladine

Izvor: RTS, 11.Avg.2011

Mladi Liberalno-demokratske partije predali, u Vladi Srbije, pismo u kojem zahtevaju da ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković podnese ostavku, zbog, kako su naveli, njenog neodgovornog i nesavesnog rada...U okviru performansa "Snežana i milion i po patuljaka", mladi LDP-a prošetali...

Nastavak na RTS...

OMLADINA LDP TRAŽI OSTAVKU SAMARDŽIĆ-MARKOVIĆ!

Izvor: Kurir, 11.Avg.2011

BEOGRAD - Omladina Liberalno-demokratske partije zatražila je danas ostavku ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić- Marković, jer je nezadovoljna njenim radom...U pismu predatom Vladi Srbiji, mladi LDP su ocenili da ministarka Samardžić- Marković "snosi najveću odgovornost za beznadežan...

Nastavak na Kurir...

LDP: Mladi traže ostavku ministarke

Izvor: Šumadija Press, 12.Avg.2011, 13:17

Povodom današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana mladih, mladi Liberalno demokratske partije su nizom performansa širom Srbije uputili protestnu poruku ministarki Snežani Samardžić Marković.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.