LDP traži hitnu sednicu parlamenta

Izvor: Blic, 24.Sep.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP traži hitnu sednicu parlamenta

Predsednik Liberalno demokratske partije zatražio je danas održavanje hitne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o tome kako pomoći građanima ugroženim poskupljenjima.

"Skupština Srbije mora sledeće nedelje, pre početka redovnog zasedanja, da održi hitnu sednicu sa samo jednom temom - pomoć ugroženim građanima koji su sa svih strana bombardovani poskupljenjima", naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je istakao da su najava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poskupljenja energenata, gasa, struje, jesenji udar na budžet, izazvani nesposobnošću države i njenih monopolističkih javnih preduzeća i dodao da je u jesen pritisak na porodične budžete inače najveći, ali da je alarmantno da vlada ćuti dok istovremeno plata u Srbiji pada iz meseca u mesec.

Jovanović je naglasio da je to i prilika za dogovor "o promeni nepovoljnog energetskog sporazuma sa Rusijom", jer je Srbija suočena sa pretnjama da će se smrzavati ako ne pristane "na ucenu i bahato poskupljenje koje traži Bajatovićev 'Srbijagas'".

Lider LDP-a je kazao da je to "životna tema za Skupštinu", umesto što će sledeće nedelje "gubiti vreme i iritirati građane hitnom sednicom o promeni sastava skupštinskih odbora".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.