LDP traži bolju zaštitu potrosača

Izvor: S media, 01.Okt.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP traži bolju zaštitu potrosača

Liberalno-demokratska stranka danas je najavila da će amandmanima na Predlog zakona o zaštiti potrošača zatražiti jasnija pravila o zaštiti gradjana od monopolista u trgovini energentima i hranom, pružanju komunalnih i telekomunikacionih usluga.

Zahtev LDP-a je da se u tekst zakona ubace i potrošački krediti kojima su, kako se navodi u saopštenju te partije, opterećeni gotovi svi gradjani, a najviše najugroženiji slojevi i srednja klasa.

"U ovom momentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zbog loše vladine politike, pada zarada i klizanja vrednosti dinara, milioni ljudi kod nas zavise od skupih keš kredita i kupovine na odloženo plaćanje, dok smo istovremeno prinudjeni da sve ključne robe i usluge nabavljamo preko monopolističkih državnih ili kvazidržavnih preduzeća", istakla je LDP.

Vlada je iz Predloga zakona o zaštiti potrošača, kako je navedeno, "izostavila čitav tekst Direktive EU o potrošačkim kreditima, čime je zakon obesmišljen, a vlast pokazuje da je prave evropske reforme uopšte ne zanimaju i da ih koristi samo kao izgovor za odlaganje promena".

Vraćanje odredbi koje se odnose na ugovore o potrošačkim kreditima danas je zatražila i Asocijacija potrošača Srbije.

Narodna banke Srbije je povodom izbacivanje odrebi o potrošačkim kreditima iz Predloga zakona o zaštiti potrošača saopštila da je ta oblast već regulisana drugim propisima.

"Posebni zakoni koje imamo i u drugim oblastima, kao što su turizam, i trgovina, nisu prepreka ni razlog da se u krovnom zakonu o zaštiti potrošača i ta pitanja ne definišu na dobrobit potrošača", navela je Asocijacija potrošača i najavila da će u ponedeljak, 4. oktobra ispred Skupštine Srbije narodnim poslanicima uručiti predloge potrošača i predati ih nadležnom skupštinskim odborima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

LDP: Zaštititi građane od monopola

Izvor: B92, 01.Okt.2010

Beograd -- Liberalno-demokratska stranka (LDP) traži zaštitu građana od monopolista u trgovini energentima i hranom, pružanju komunalnih i telekomunikacionih usluga...Ta partija će amandmanima zatražiti da se u tekst zakona o zaštiti potrošača ubace i potrošački krediti kojima su, kako se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.