LDP s kandidatom za predsednika

Izvor: B92, 12.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP s kandidatom za predsednika

Beograd -- Za LDP neprihvatljivo je da predsednički i lokalni izbori budu odloženi za iduću godinu.

Predsednik te stranke Čedomir Jovanović, gostujući u Kažiprstu B92, nije hteo precizno da odgovori na pitanje da li bi LDP podržao Borisa Tadića na predsedničkim izborima.

"To je jako ozbiljno pitanje i za svaku stranku koja misli da se bavi ozbiljnom politikom u Srbiji, to je veoma važno", rekao je on.

Na navode da je Boris Tadić tražio podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojislava Koštunice, a ne LDP-a, on kaže da se do sada niko nije jasno prema tome odredio.

"Do sada se niko nije decidirano određivao o tome, a šta Vama nije jasno u vezi sa Tadićem? Oni koji traže podršku Vojislava Koštunice ne treba da traže podršku LDP-a jer je nama važan program. Da li se pojavio neki program? Koji je to program", upitao je Jovanović.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da će LDP izborni proces "iskoristiti na najefikasniji način da afirmiše vrednosti koje tu čine drugačijim od drugih stranaka". LDP ima 300.000 do 350.000 glasača, koji podržavaju politiku LDP-a, a ne pojedinačne ličnosti", kaže Jovanović.

On je ocenio da odlaganje lokalnih i predsedničkih izbora za narednu godinu nije prihvatljivo jer oni treba da se održe pre rešavanja ozbiljnih problema, kako bi u predizbornoj kampanji stranke mogle da ponude rešenja tih problema.

"Naše društvo ima ozbiljan problem, Kosovo i Metohiju. Kroz njega se prelamaju i problemi u drugim strateški važnim stvarima", izjavio je Jovanović.

Na pitanje da li bi podržao Tadića na predsedničkim izborima, Jovanović je odgovorio da je to "ozbiljno pitanje" jer je za podršku LDP-a na predsedničkim izborima potreban jasan program, a DS-u je zamerio zbog kompromisa i promenljive politike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.