Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP protiv predloga Zakona o budžetu

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) će glasati protiv predloga Zakona o budžetu, jer predloženi budžet ima mnogo suštinskih i strukturnih slabosti i ne predstavlja instrument protiv krize, navodi se u odgovoru predsednika LDP Čedomira Jovanovića na pismo premijera Mirka Cvetkovića.

Poslanička grupa LDP nije podnosila amandmane na predlog budžeta s obzirom da, posle zakašnjenja s kojim je Vlada predlog uputila Skupštini i nespremnosti da se pravovremeno radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na postizanju ozbiljnog dogovora, nije moguće amandmanima popraviti brojne nedostatke budžeta, objašnjava Jovanović u pismu premijeru.

LDP ni u ovom momentu ne opstruira tok sednice i nikada nismo bili spremni da naše protivljenje lošim predlozima Vlade nanese štetu građanima Srbije, navodi se u pismu.

Mi smo naše predloge ponudili u Dogovoru za budućnost. Taj program podrazumeva i saglasnost oko ključnih poslova za koje parlament i Vlada moraju da podele odgovornost kako bismo od Skupštine napravili zakonodavno telo koje kvalitetno raspravlja i usvaja dobre evropske zakone, istakao je Jovanović u odgovoru premijeru.

Ponudili smo i niz mera, dodao je on, čije bi usvajanje pomoglo i u pripremi i usvajanju budžeta, nažalost, nije bilo spremnosti da se o našim predlozima ozbiljno razgovara.

Jovanović je izrazio nadu da će od početka 2009. godine, biti prave spremnosti da se, umesto razgovora o formi i povlačenju amandmana u poslednji čas, na vreme postigne saglasnost oko rešenja za političke i ekonomske izazove sa kojima se suočavaju društvo i građani.

Jovanović je pismom odgovorio na zahtev premijera Mirka Cvetkovića parlamentarnim strankama za postizanje konsenzusa, koji će kroz usvajanje Zakona o budžetu, omogućiti da "Srbija vodi adekvatnu ekonomsku politiku i pravilno rasporedi teret ekonomske krize".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JOVANOVIĆEV ODGOVOR PREMIJERU

Izvor: Kurir, 26.Dec.2008

BEOGRAD, 26. decembar 2008. (FoNet) - Liberalno demokratska partija (LDP) će glasati protiv predloga Zakona o budžetu, jer predloženi budžet ima mnogo suštinskih i strukturnih slabosti i ne predstavlja instrument protiv krize, navodi se u odgovoru predsednika LDP Čedomira Jovanovića na pismo premijera...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.