Izvor: B92, 27.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP protiv Balinovca

Beograd -- LDP oštro kritikovao izbor Zorana Balinovca za direktora Sekretarijata za zakonodavstvo.

Liberalno-demokratska partija smatra da je izbor Balinovca za direktora Sekretarijata poslednji u nizu dokaza da vlada Vojislava Koštunice nije ni demokratska ni reformska ni evropska.

"Zoran Balinovac je pulen nekadašnjeg dekana Pravnog fakulteta Olivera Antića. Demokratsku stranku Srbije je napustio i postao član JUL-a kako bi bio izabran za zamenika ministra pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragoljuba Jankovića. Bio je zadužen za sprovođenje Zakona o javnom informisanju, a prisutvovao je suđenjima medijima i vršio pritiske na sudije koje nisu htele da sude na osnovu tog zakona", navodi LDP.

Balinovac je 1999. bio jedan od tvoraca Zakona protiv terotizma, prema kom je za političke neistomišljenike bila predviđena doživotna kazna zatvora. Taj zakon trebalo je da posluži u borbi protiv Otpora, nevladinih organizacija, i opozicionih stranaka, navodi LDP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.