Izvor: B92, 05.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP prikuplja potpise za Deltu

Beograd -- LDP je u centru Beograda počeo da prikuplja potpise građana za formiranje Anketnog odbora Skupštine Srbije o poslovanju Delte.

LDP navodi da je za manje od dva sata prikupljeno preko 500 potpisa građana. Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović uveren je da će stranka u narednih sedam dana prikupiti 30.000 potpisa, koji će obavezati parlament da raspravlja o poslovanju kompanije Delta.

"O Miškoviću se više ne ćuti, on nije tabu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tema, o njemu se otvoreno razgovara. Pitanje je trenutka kada će naše institucije, uz pritisak javnosti i uz spremnost pojedinih stranaka, političara i javnih ličnosti, imati snagu da završe ovaj posao", rekao je Jovanović.

"Glasanje u parlamentu je pokazalo da iza (vlasnika Delte Miroslava) Miškovića stoji vlast koja mu omogućava to nezakonito ponašanje. To nam je otvorilo mogućnost dogovora sa građanima koji počinjemo današnjim prikupljanjem potpisa", rekao je Jovanović.

"Ako svakom čoveku za godinu dana uzme 500 evra, jasno je da su profiti ogromni, pa bi se moglo očekivati da inistitucije i bez pritiska javnost koja se pljačka, reaguju", naglasio je on i dodao da su priče o Kosovu i patriotizmu paravan za pljačku koja se u Srbiji svakodnevno odvija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.