Izvor: Blic, 22.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP podržava vladu DS i SPS

Glavni odbor Liberalno demokratske partije (LDP) odlučio je da podrži formiranje vlade Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), izjavio je danas član Predsedništva te stranke Zoran Ostojić.



Ostojić je naveo da će LDP podržati tu vladu zbog "približavanja Srbije Evropi kroz ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, smene premijera Vojislava Koštunice i sprečavanja dolaska na vlast SRS". LDP će, naglasio je on, biti opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vladi te dve stranke i odlučno će se suprotstaviti svakom predlogu buduće vlade koji na bilo koji način bude ugrožavao evropsku perspektivu Srbije.

Iz te stranke ističu da podrška vladi DS i SPS nije rezultat uslovljavanja, ali da nije ni bezrezervna, kao i da će odgovorno braniti volju građana da Srbija bude deo Evropske unije.

Inače, predstavnici liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije SPS-PUPS-JS trenutno pregovaraju o formiranju vlade. Više o tome možete pročitati ovde.

Iz LDP poručuju da ta stranka unapred najodlučnije protestvuje protiv kadrovskih rešenja kolicije DS i SPS kojima se "rehabilitije politika socijalista koja je uništila zemlju".

"Cena nove vladajuće koalicije ne sme biti isto ono obrazloženje koje je pratilo popustljivost i razumevanje koje je DS godinama iskazivala za politiku Kostunice. Srbiji su potrebne promene, a ne kontinuitet u greškama koje danas prepoznajemo u rečenicama kojima demokrate opisuju SPS na isti način na koji je to pre osam godina radio Koštunica", kazao je Ostojić.

Za LDP, navode u toj stranci, nema razlike između socijalista, radikala i DSS, ali će "pružiti priliku DS da se u većoj meri nego do sada distancira od pogrešne politike DSS-a".

Iz LDP poručuju da sukob sa modernim svetom, izbegavanje suštinskih reformi u društvu, prekidanje evropskih intergracijma i izbagavanje sankcionisanja politike zločina Slobodana Miloševića moraju zameniti pozitivne osobine politike koju je u Srbiji sprovodila vlada Zorana Đinđića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.