LDP odustaje od formiranja vlade

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP odustaje od formiranja vlade

LDP je odsutao od daljih pokušaja formiranja nove Vlade Srbije mesec dana nakon što su sa DS postigli načelan dogovor oko prioriteta politike buduće vlade.
O tome je treba da se izjasni SPS, navodi stranka Čedomira Jovanovića i dodaje da je pre tri dana DS od LDP-a tražila razumevanje za još jedno prolongiranje odluke i dodatno vreme koje je tražio Dačić.
“To vreme je isteklo, a samozavaravanje pred tom činjenicom ili odlaganje neminovnog razlaza samo bi produbilo probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zemlje u kojoj u ovom trenutku ne funkcioniše nijedna institucija”, navodi se u pisanoj izjavi Čedomira Jovanovića.
On je optužio DS da je odgovorna za stepen dezorijentisanosti zemlje i nemoć ljudi da shvate težinu situacije u kojoj se nalazi, a SPS da je odgovorna za nastavak agonije i izbor pogrešnog puta kojim će se zemlja ubuduće kretati, kao i 90-tih.
Ujedno je naveo i da LDP elementarno političko poštenje obavezuje da kažu da je vreme da se okonča loše političko pozorište na koje su protiv svoje volje osuđeni svi u zemlji.
Lider LDP-a kaže da je sasvim jasno da ne postoji spremnost da se formira vlada u kojoj bi LDP mogao da afirmiše reforme i vrednosti koje su srpskom društvu neophodne.
“Za nas nije moguća vlada sa socijalistima, jer nismo spremni na kompromis oko suštine naše politike, oko evropskih intergacija, evropskih vrednosti, uvođenja reda u javne finansije, okretanja realnosti u kosovskoj politici, neophodnosti da pomognemo i omogućimo proces reformisanja Bosne, promene regionalne politike”, piše u saopštenju.
LDP dodaje i da je od samog početka bilo jasno da bi ulazak LDP-a u vladu predstavljao početak preokreta u svim segmentima srpskog društva.
“Upravo je zbog toga vođena kampanja obračuna s idejom moderne, demokratske i evropske Srbije, kroz osporavanje LDP-a u ključnim elementima naše politike bez koje je nemoguće izvesti zemlju iz samodestrukcije i razarajuće krize. To je politika modernizacije koju Srbija nije dobila u koaliciji DS i SPS od 2008. godine, ali je mogla da je dobije kroz afirmisanje značaja te politike našim ulaskom u vladu”.
LDP dodaje da želimo uspeh svakoj vladi koja će biti formirana i da će u toj stranici imati podršku za politiku integrisanja Srbije u EU i NATO, izgradnju otvorene tržišne ekonomije, novim regionalnim odnosima, afirmaciju vladavine prava, građanskih sloboda i najžešću opoziciju za svaku odluku suprotnu tim ciljevima.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.