LDP: Veći porezi nisu opcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Veći porezi nisu opcija

Liberalno demokratska partija (LDP) pozvala je danas Vladu da ne bira opciju povećanja poreza koje dovodi do manje potrošnje i do većeg stepena izbegavanja poreza, da smanji namete na rad i da narednom periodu bazira svoju politiku na smanjenju rashodne strane budžeta.

LDP u saopštenju navodi da je najnoviji izveštaji Fiskalnog saveta najbolja potvrda ispravnosti politike na kojoj je Liberalno demokratska partija insistirala u kampanji.

LDP je ocenila da situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj se zemlja našla dokazuje da ova vlada nema dovoljno hrabrosti da sprovede reforme neophodne za oporavak zemlje.

U saopštenju, LDP naglašava da bilo kakvo povećanje poreza nije opcija za Vladu Srbije. Svako povećanje poreza bi dovelo do manje potrošnje i do većeg stepena izbegavanja poreza.

Vlada u narednom periodu mora da bazira svoju politiku na smanjenju rashodne strane budžeta. Liberalno demokratska partija smatra da teret reformi i fiskalnog opterećenja mora biti uravnotežen, tako da ne ugrozi dodatno privredu, ali ni socijalno osetljive slojeve stanovništva, ocenila je LDP.

Stranka je podsetila da je jedan od ključnih ciljeva reforme fiskalna relaksacija faktora proizvodnje - angažovanog rada i kapitala. Zbog toga predlažemo smanjenje nameta na rad.

Međutim, kako navodi LDP, smanjenje tih, i ostalih, nameta nije moguće bez izvesne kompenzacije na drugim instrumentima fiskalnog sistema.

LDP podseća i da je Fiskalni savet upozorio da je javni dug Srbije daleko iznad zakonski propisanog, više od 65 odsto BDP.

Naša država troši čak 20 odsto više sredstava nego što prikuplja svake godine, konstatuje LDP koja je pozvala vladu da podrži njene mere - štednji novca građana, kroz čišćenje javnih finansija i na duži rok kroz smanjenje poreza, kako bi građani sami mogli da troše na ono što žele i na taj način podstiču proizvodnju, a ne da država potkrada građane dok se ujedno igra reindustrijalizacije.

LDP je ocenila da je za izlazak iz krize ključno pitanje, pitanje političke volje, koju, kako je ocenila, ova vlada nije pokazala, zbog čega će po ko zna koji put najveću cenu za to plaćati građani Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.