LDP: U petak protest pred vladom

Izvor: B92, 07.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: U petak protest pred vladom

Beograd -- Čedomir Jovanović kaže da će LDP u petak organizovati protest ispred zgrade Vlade zbog najave da će se Skupštini uputiti na ratifikaciju energetski sporazum s Rusijom.

Jovanović je u Poligrafu B92 rekao da smatra da je potpuno nedopustiva privatizacija NIS-a, a da LDP pogotovo osuđuje ideju da se u izbornoj tišini stavi tačka na posao koji je loš i štetan za Srbiju i suprotan interesima građana, a u skladu sa ličnim interesima nekolicine političara u kampanji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jovanović je rekao da će sednica Vlade biti organizovana u vreme predizborne tišine, u petak, kada se sednice inače ne organizuju, sa "isključivom idejom da se od društva sakrije ono što će biti potpisano, a parlament dovede pred svršen čin".

SDU protiv rasprave o sporazumu

Socijaldemokratska unija najoštrije osuđuje odluku Vlade Srbije da za petak, 9. maj zakaže sednicu na kojoj će se raspravljati o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom, saopšteno je danas iz SDU.

"Smatramo da je odluka da se ovom, po državu Srbiju veoma nepovoljnom sporazumu raspravlja u vreme izborne tišine, doneta kako bi se opozicionim političkim partijama onemogućila bilo kakva reakcija", navedeno je u saopštenju te stranke na čijem čelu je Žarko Korać.

Upitan da li će tim protestom LDP raskinuti svaku mogućnost za razgovore o vladi posle izbora, s obzirom na to da sporazum sa Rusijom podržavaju i Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije, Jovanović je rekao da ako Boris Tadić i Vojislav Koštunica na isti način gledaju na Kosovo i ekonomsku budućnost Srbije, LDP vidi mogućnost da DS ponovo pravi ustupke Koštunici.

Jovanović je rekao da su razgovori sa DS-om morali da se vode na početku kampanje jer se, kako je naveo, ne mogu voditi tri evropske politike.

"Kritikovali smo Tadića u svim situacijama kada smo smatrali da je političar koji ne izlazi u susret građanima. Podržavamo ga kada se ponaša kao pravi državnik, kao kada je bio u Luksemburgu", rekao je Jovanović.

On je rekao da će pozicija LDP-a u budućoj vladi zavisiti od podrške birača, da je LDP u kampanji tražio podršku za formiranje reformske vlade, ali da niko nema "pravo da očekuje od LDP-a da pristane na partnerstvo sa onima koji uništavaju budućnost bez obzira kako se zovu".

Lider LDP naveo je da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom nije dokument u kojem Tadić i Koštunica mogu pronaći uporište za svoje stavove.

"Niti je Tadić prihvatio nezavisnost Kosova potpisujući sporazum sa EU, niti je potpisujući sporazum Tadić sačuvao Kosovo u Srbiji. Tadić je time pomogao Evropi da nam se približi", rekao je Jovanović i dodao da Koštunica taj sporazum zloupotrebljava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LDP: U petak protest pred vladom

Izvor: Blic, 07.Maj.2008

Čedomir Jovanović kaže da će LDP u petak organizovati protest ispred zgrade Vlade zbog najave da će se Skupštini uputiti na ratifikaciju energetski sporazum s Rusijom.....Jovanović je u Poligrafu B92 rekao da smatra da je potpuno nedopustiva privatizacija NIS-a, a da LDP pogotovo osuđuje ideju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.