Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: "Srbijagas" - monopolista

BEOGRAD - Liberalno-demokratska partija zatražila je od Komisije za zaštitu konkurencije, posle ocene Saveta komisije da na tržištu gasa ne postoji slobodna konkurencija, da više ne toleriše "brojne druge slučajeve monopolističkog ponašanja javnih preduzeća koje uništavaju kupovnu moć građana i nanose štetu ekonomiji".

- Ako Komisija odmah ne uvede red, pošto vlada očigledno za to nije spremna i sposobna, uskoro će sva javna preduzeća doći u poziciju "Jata" ili "Železnica", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << najvećih gubitaša i primera neefikasnosti koji se godišnje plaća stotinama miliona evra iz budžeta - tvrde u LDP.

LDP navodi da su takvom ocenom komisije potvrđene tvrdnje te stranke o "monopolističkom ponašanju i ucenjivačkom poslovanju" preduzeća "Srbijagas".

- Na tržištu gasa, po oceni te komisije, ne postoji slobodna konkurencija. Posebno je opasno što povlašćeni položaj "Srbijagas" daje i kompaniji "Jugorosgas", koja je u većinskom stranom vlasništvu, a na poslu nepotrebnog posredništva zarađuje ogroman profit od oko 30 miliona evra godišnje - ocenio je LDP.

Ta stranka smatra da je problem u tome što se "Srbijagasom" i drugim javnim preduzećima "politički i neracionalno upravlja", što je tu kompaniju dovelo u dugove i obaveze od preko 170 miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.