LDP: Prijava protiv Selakovića

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Prijava protiv Selakovića

Beograd -- Liberalno demokratska partija podnela je Prvom osnovnom tužilaštvu prijavu protiv ministra pravde Nikole Selakovića, jer je prekršio Zakon o okupljanju građana.

Prema ovom zakonu, zabranjeno je održavanje javnog skupa u blizini Skupštine Srbije pre i u vreme njenog zasedanja.

Studenti i ostali građani koji su protestovali zbog odluka Haškog tribunala nisu morali da znaju da nije dozvoljeno da se skup održava ispred skupštine u vreme zasedanja, ali, smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u LDP, "ministar pravde to odlično zna".

Liberali očekuju da će tužilaštvo postupiti po njihovoj prijavi i ističu da partijska knjižica Selakovića ne sme biti sredstvo za aboliciju, kako navode, "izgrednika koji je zloupotrebio funkciju ministra pravde i pokušao da na nesreći svog naroda i presudama Haškog tribunala stekne političke poene".

LDP takođe očekuje od premijera Ivice Dačića da smeni Selakovića i "tako posalje jasnu poruku da nijednom ministru iz njegove vlade nije mestu u društvu sa advokatima ubica Zorana Đinđića i organizacijama koje su zloupotrebile skup studenata i koje svakodnevno prete građanima Srbije, sastavljajući spiskove za odstrel novinara, pisaca, glumaca, političkih protivnika i ljudi iz civilnog sektora".

U toj stranci tvrde da bi izostanak reakcije premijera doprineo stvaranju amtosfere u kojoj bi se SNP Naši, Obraz, 1389 i njima slični, "osetili ohrabrenim da nastave da prete normalnom životu u Srbiji".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP podnela prijavu protiv Selakovića

Izvor: Press, 09.Dec.2012

Studenti i ostali građani koji su protestovali zbog odluka Haškog tribunala nisu morali da znaju da nije dozvoljeno da se skup održava ispred skupštine u vreme zasedanja, ali, smatraju u LDP, "ministar pravde to odlično zna".. Liberali očekuju da će tužilaštvo postupiti po njihovoj prijavi...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.