LDP: Otvorena opstrukcija

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Otvorena opstrukcija

Beograd -- Liberalnodemokratska-partija (LDP) ocenjuje da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava opstruira konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog saveta.

LDP smatra da su zbog "otvorene opstrukcije" Ministarstva ugroženi svi kompromisi i dogovori koji su u proteklom periodu napravljeni u cilju rešavanja tog problema.

"Ministarstvo je prekršilo obavezu koju je na sebe preuzelo pred predstavnicima sve tri izborne liste Bošnjaka i Misijom OEBS-a", podseća LDP u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenju.

Ta obaveza je, kako se navodi, "podrazumevala da se nadležnom skupštinskom Odboru za zakononodavstvo odmah dostavi na autentično tumačenje sporni član zakona o izborima nacionalnih saveta".

Taj odbor, kako je saopšteno, već tri nedelje čeka dostavljanje takvog zahteva bez koga ne može da pruži tumačenje koje bi otklonilo svaku sumnju i "potvrdilo da je ministarstvo svojim nezakonitim ponašanjem dovelo Vladu u konfrontaciju sa legitimnim predstavnicima Bošnjaka".

U saopštenju se podseća i da se vode postupci po prijavama ombudsmana, poverenice za zaštitu ravnopravnosti i poverenika za informacije od javnog značaja protiv odgovornih u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i drugim ministarstvima "zbog toga što su organizovali ili tolerisali falsifikovanje biračkih spiskova".

Postupci se vode i zbog "diskriminacije bošnjačke zajednice kojoj se već šest meseci, zbog internih potreba u delu vladajuće koalicije, ne dozvoljava da kao sve druge nacionalne grupe dobije efektivan Nacionalni savet".

"Ova opstrukcija može dovesti do teških posledica, napetosti u Sandžaku i nove diskreditacije naše zemlje, s obzirom da se kršenjem javno preuzete obaveze dovodi u pitanje angažman svih koji su, poput LDP i međunarodnih tela, uz velike napore i demonstraciju dobre volje pokušavali da reše problem", zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović napada Vladu i brani Zukorlića

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2010

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da su zbog "otvorene opstrukcije" Ministarstva za ljudska i manjinska prava "ugroženi svi kompromisi i dogovori koji su u proteklom periodu napravljeni u cilju rešavanja problema konstituisanja i početka rada Bošnjačkog nacionalnog saveta"..."Ministarstvo...

Nastavak na Vesti-online.com...

LDP: Otvorena opstrukcija

Izvor: Šumadija Press, 06.Dec.2010

Liberalno demokratska-partija (LDP) ocenjuje da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava opstruira konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog saveta.

Nastavak na Šumadija Press...

Čiplić: Još vremena za formiranje BNV

Izvor: Glas javnosti, 07.Dec.2010, 07:06

BEOGRAD - Danas ističe ranije dat rok za formiranje Bošnjačkog nacionalnog veća. Resorni ministar Svetozar Čiplić izjavio je da će bošnjačke liste dobiti još vremena za dogovor, javlja B92...Današnji dan pominjan je kao rok za formiranje Bošnjačkog nacionalnog veća pošto je prošlo šest...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.