LDP: Oluja je istinska tragedija

Izvor: Akter, 04.Avg.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Oluja je istinska tragedija

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je akcija "Oluja" istinska tragedija i da je krajnje vreme za početak ozbiljne rasprave o uzrocima, posledicama i načinama za prevazilaženje posledica koje su nastale raspadom bivše Jugoslavije

"Smatramo da je došlo vreme da jasno kažemo šta je to zlo, a šta dobro i da jedni drugima kao zajednice priznamo gde smo pogrešili. Za zlo i nepravde koje smo jedni drugima naneli neophodno je da se iskreno izvinimo, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kao države uradimo sve ono neophodno da žrtve dobiju statisfakciju i neophodnu pravdu. Neophodno je da imamo iste standarde prema Oluji, Srebrenici, Vukovaru, Dubrovniku i drugim mestima gde se zlo događalo i da krenemo napred", navodi se u saopštenju LDP-a.

Dodali su da je u akciji "Oluja" proterano više od 200.000 ljudi, kao i da je ta "tragična kolona" proizvod "naopakih politika".

U LDP-u ocenjuju da godišnjice Srebrenice i Oluje, umesto da posluže kao povod za popravljanje odnosa i pomirenje, služe daljem "zakopavanju u rovove i nastavaku simboličkog rata".

"Srbi, Hrvati i Bošnjaci, koji su bili u ratu oko raspada bivše SFRJ, mogu se razvijati i pomoći žrtvama rata samo ako se pomire i čine zajedno napor za razvoj, kao i napor da se izbegne svaka buduća mogućnost rata i razaranja. To se može postići samo daljnjim razvojem demokratije, istinskim dijalogom i realizacijom principa zaštite ljudskih prava i sloboda", stoji u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

LDP: "Oluja" je istinska tragedija

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:07

Liberalno demokratska partija podseća da je na današnji dan pre 20 godina krenulo u izbeglištvo više od 200.000 ljudi iz Krajine, uz poruku da je krajnje vreme za početak ozbiljne rasprave o uzrocima, posledicama i načinama na koje se mora prevazilaziti zlo nastalo raspadom bivše Jugoslavije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.