Izvor: Blic, 24.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Lečićeva ostavka je njegov lični čin

Član Predsedništva LDP Branislav Lečić izjavio je da je podneo ostavku na tu funkciju jer su mu zasmetali nedemokratski postupci vezani za izbor rukovodstva stranke na osnivačkoj skupštini stranke.

Lečić je dao ostavku na funkciju, ali je i dalje član partije jer „ostaje dosledan liberalnim idejama". On je objasnio da mu je zasmetalo nepoštovanje demokratskog postupka prilikom izbora za najviše funkcije u LDP. Lečić tvrdi da su problemi kulminirali na izbornoj skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde su se, između ostalih, birali predsednik i potpredsednici stranke.

- Predložen sam od strane većine glavnih odbora iz cele Srbije za kandidata za potpredsednika stranke. Onda su usledeli neki nedemokratski postupci, stvorila se drugačija atmosfera od one koja bi trebalo da bude karakteristična za liberalnu partiju - objašnjava Lečić.

U LDP kažu da je ostavka Lečićev lični čin. Upućeni u dešavanja u ovoj stranci objašnjavaju da su Lečić i lider LDP Čedomir Jovanović u sukobu još od prošle godine kada je Lečić učestvovao u sumnjivoj privatizaciji društvenog preduzeća „Avala film".

- Tačno je da su odnosi njih dvojice tada zahladneli. Posle toga Jovanović je bio protiv izbora Lečića za potpredsednika i ne postoji lični sukob - kaže sagovornik „Blica" iz vrha ldp.

Politički savet LDP počeo s radom

Politički savet LDP održao je juče prvu sednicu. Predsednik Saveta je Vesna Pešić, a u sastavu su i Biljana Kovačević-Vučo, Biljana Srbljanović, Bojan Đurić, Branko Dimitrijević, Dejan Sinadinović, Filip David, Ivan Andrić i Jadranka Jelinčić, Jasna Šakota, Latinka Perović, Miroslav Prokopijević, Miša Šahović, Nenad Prokić, Nikola Samardžić, Olivera Ježina, Petar Luković, Rajko Danilović, Seška Stanojlović, Sonja Biserko, Veljko Đurović, Ivan Torov, Srbijanka Turajlić, Vera Marković, Zoran Purešević, Vladimir Gligorov, Vladimir Todorić i Zoran Ostojić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.