Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Koštuničin kabinet krije ugovor zbog milionskog mita

Liberalno-demokratska partija (LDP) optužila je danas članove kabineta premijera Srbije Vojislava Koštunice da su u vreme takozvane "tehničke vlade" uzeli "višemilionski mito" zbog čega pokušavaju da sakriju detalje iz koncesionog ugovora za izgradnju auto-puta između Horgoša i Požege.

"U isto vreme LDP zahteva od specijalnog tužioca za organizovani kriminal da poštuje Ustav i zakon i zatraži sprovođenje istrage o, najverovatnije, još jednoj u nizu višemilionskih pljački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koštuničine vlade", navodi se u saopštenju te partije.

LDP ocenjuje da je, kako se navodi, "bahatost i drskost" ministra Velimira Ilića potvrda da je Vlada Srbije formirana na "interesima Miloševićevih tajkuna, podzemlja, ratnih zločinaca i delova tajnih službi".

"Najbolji prikaz rada prvih 100 dana vlade Vojislava Koštunice i Borisa Tadića upravo je lakrdija u vezi sa objavljivanjem ugovora vrednog više od milijardu evra, koja najbolje dokazuje kako se međusobnim ucenama i 'političko-finansijskim' dogovorima štite 'patriote' i 'demokrate' iz DS-a, G17, DŠ-a, ali i SPS-a, i SRS-a", navodi ta stranka.

LDP je najavila da će vršiti pritisak na rukovodstvo Demokratske stranke i "proevropske" ministre, potpredsednike i predsednika da "ili prekinu tu farsu i sprovode zakon ili javno kažu da štite kriminal i korupciju jer od toga imaju ličnu korist".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.