Izvor: B92, 05.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Izbori do kraja godine

Beograd -- Čedomir Jovanović se založio za raspisivanje izbora na svim nivoima, LDP će uložiti žalbu VSS-u zbog nepravilnosti na referendumu.

U slučaju odlaganja predsedničkih izbora, oni moraju biti održani tek po isteku mandata predsednika Srbije, 2009. godine, rekao je lider opozicione LDP. Jovanović je rekao da će ta stranka aktivno učestvovati na izborima na svim nivoima, kao i da je 17. decembar "dobar datum" za njihovo održavanje.

"Ukoliko se predsednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori prolongiraju, onda treba da se održe kada predsedniku Srbije istekne regularni mandat, a ne onda kada će Tadić biti najranjiviji zbog politike prema Kosovu. Za tu politiku Tadić jeste odgovoran, ali su mnogo odgovorniji Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije i premijer Vojislav Koštunica", izjavio je Jovanović.

Jovanović je osudio pritiske kojima je izložen predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš zbog poziva građanima na bojkot referenduma: "Tražićemo od našeg koalicionog partnera, Lige socijaldemokrata Vojvodine, da Bojan Kostreš organizuje razgovore sa šefovima poslaničkih grupa u vojvođanskom parlamentu, ali i sa najvažnijim strankama i institucijama u Srbiji, kako bi se definisao plan za Vojvodinu, koji podrazumeva raspisivanje izbora u pokrajini u isto vreme sa izborima na svim ostalim nivoima".

Član Predsedništva LDP-a Marko Karadžić saopštio je da će ta stranka podneti žalbu Vrhovnom sudu na "skandalozno i laički obrazloženo" rešenje Republičke izborne komisije kojim je odbijen prigovor na rezultate referenduma za potvrđivanje Predloga ustava.

On je, kao primer, istakao činjenicu da je kao validan, prihvaćen i rezultat sa biračkog mesta 23 na Starom gradu u Beogradu, sa kog postoji video snimak galasanja bez dokumenata u ime druge osobe, koji su snimili predstavnici te partije.

"Decembarski izbori, zbog stabilnosti u 2007."

G17 plus se zalaže da parlametarni izbori u Srbiji budu u decembru, rekla je u Somboru potpredsednica te stranke Ivana Dulić-Marković, koja je izabrana za predsednicu Pokrajinskog odbora te stranke.

"Izbori moraju biti u decembru, jer Srbija u 2007. godinu mora da uđe politički stabilna", rekla je Dulić-Marković, kao i da da G17 plus mora da bude urbana, građanska, evropska i demokratska stranka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.