LDP: Hitno sazvati Odbor za pravosuđe

Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Hitno sazvati Odbor za pravosuđe

BEOGRAD - Poslanica Liberalno-demokratske partije Judita Popović izjavila je da je neophodno da se hitno održi sednica Odbora za pravosuđe Skupštine Srbije, kako bi parlament preuzeo odgovornost za nastavak procesa reforme pravosuđa.

"Krajnje je vreme da ovo društvo, a pre svega parlament i izvršna vlast, konkretno podrže Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca, jer su očigledno svi napadi usmereni prema tim institucijama", rekla je Popović.

Ona je dodala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su politizacija i "očigledna opstrukcija" najveći "neprijatelji" reforme pravosuđa i da je iz određenih političkih krugova organizovan napad na taj proces, koji ima za cilj njegovo zaustavljanje. Popović je rekla da napad na reformu pravosuđa vode predstavnici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke, koji su kako je navela, dovodili u pitanje rad sudstva i tokom procesa optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Prema njenim rečima reforma pravosuđa trebalo bi da bude nastavljena u koordinaciji, zajedničkim radom i strategijom parlamenta, izvršne vlasti, Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaštva. "Bez obzira na godišnje odmore i letnju pauzu, neophodno je da se hitno zakaže sednica Odbora za pravosuđe. Ne sme se gubiti vreme i ta tema zbog ozbiljnosti ne treba da bude odložena za jesen", rekla je Popović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.