Izvor: B92, 15.Mar.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmanović: Osuditi sve zločine

Banja Luka -- Predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović kaže da RS ne može da podrži usvajanje rezolucije u Skupštini Srbije kojom bi se osudio samo zločin u Srebrenici.

On je, posle sastanka sa predstavnicima političkih stranaka iz RS, rekao da bi trebalo osuditi sve zločine koji su se dogodili na ovim prostorima, naglašavajući da jednostrano osuđivanje zločina nije dobro.

"Srbija će doneti ovakvu ili onakvu rezoluciju i to je stvar svake suverene države, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali mi imamo pravo da kažemo da li smo za ili protiv takve rezolucije", dodao je Kuzmanović.

Prema njegovim rečima, "RS u ovoj fazi apsolutno ne može podržati rezoluciju takve vrste koja bi jednostrano osuđivala samo jedan zločin".

"Ta rezolucija će, prema našim informacijama, biti uravnotežena i onda ćemo videti šta i kako dalje raditi", poručio je Kuzmanović.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da Ejup Ganić može biti isporučen pravosudnim organima BiH, Kuzmanović je rekao da je stvar engleskog pravosuđa gde će izručiti Ganića.

Prema oceni Kuzmanovića, Tadić živi u pravno uređenom društvu i ne poznaje situaciju u BiH.

Kuzmanović je preneo da je na sastanku sa predstavnicima političkih partija iz RS ispoljen visok stepen zabrinutosti zbog, kako je rekao, histerije koja je pratila hapšenje Ganića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska protiv Rezolucije o Srebrenici

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2010

Republika Srpska ne može da podrži eventualno usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, rekao je predsednik RS Rajko Kuzmanović i dodao da jednostrana osuda zločina nije dobra...On je, posle sastanka sa predstavnicima političkih stranaka iz RS, rekao da bi trebalo osuditi sve zločine...

Nastavak na Vesti-online.com...

RS PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI

Izvor: Kurir, 15.Mar.2010

BANJALUKA, 15. mart 2010. (FoNet) - Predsednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović izjavio je danas da RS ne može podržati eventualno usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, javlja RTRS, pozivajući se na Srnu. On je, posle sastanka sa predstavnicima političkih stranaka iz RS, rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.