Izvor: B92, 12.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner i Ren sutra u Beogradu

Beograd -- Šef francuske diplomatije Bernar Kušner i komesar za proširenje EU Oli Ren trebalo bi da sutra dođu u posetu Beogradu, saznaje B92.

Detalji posete još nisu poznati, ali je ranije najavljeno da bi Kušner, čija zemlja presedava Evropskoj uniji, trebalo da razgovara sa najvišim predstavnicima Srbije. Uoči Kušnerove posete Beogradu, nezvanično se saznaje da će jedna od glavnih tema razgovora biti Kušnerov pokušaj da odgovori Beograd od namere da zahteva od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnog suda pravde da se izjasni o nezavisnosti Kosova.

Kušner u Beograd dolazi iz Gruzije, gde je predstavio plan za rešavanje krize koji, između ostalog, predviđa i poštovanje teritorijanog integriteta i suvereniteta Gruzije.

Za evropskog komesara Rena, najvažnija tema razgovora će biti razmatranje eventualnog napretka u saradnji sa Beogradom po pitanju misije Euleks.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.