Kurti se smučio i Rami? Otkazana sednica Vlade Albanije i privremenih prištinskih institucija

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 22:54

Kurti se smučio i Rami? Otkazana sednica Vlade Albanije i privremenih prištinskih institucija

Zajednička sednica Vlade Albanije i privremenih prištinskih institucija, koja je trebalo da se održi sutra u Đakovici, otkazana je, javlja albanski Top čenel.

Kako navodi, iz kabineta albanskog premijera Edija Rame najavljeno je da će on održati konferenciju za novinare u 19.30 časova, ali nije poznato da li je ona povezana sa tom odlukom.

Prema najavama iz Prištine, sednica dveju vlada trebalo je da se održi sutra u Đakovici, sa početkom u 11.30 sati. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rama je nedavno rekao da je napisao nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština na severu KiM, i da je taj nacrt prosledio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, kao i predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i ''američkoj strani''.

Kurti je danas izjavio da je međunarodnim predstavnicima predao svoj predlog od pet tačaka za rešenje situacije na severu Kosova i Metohije, među kojima je i raspisivanje vanrednih izbora na severu pokrajine.

Kurti je rekao i da bi Rama, umesto što je izneo predlog nacrta statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), trebalo da izađe sa predlogom za albansku manjinu u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.