Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2023, 23:20

Kurti sa Grlić Radmanom o rešenju za ZSO po hrvatskom modelu

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman razgovarao je danas sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem o saradnji Prištine i Zagreba, aktuelnoj situaciji u regionu, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o formiranju Zajednice srpskih opština.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Kosova insistira na hrvatskom modelu za manjine kada je u pitanju formiranje Zajednice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2023, 19:07

Vlada Kosova je saopštila da će unaprediti hrvatski model za nacionalne manjine, kako bi se stvorio određeni nivo samomenadžiranja za srpsku zajednicu na Kosovu. Vlada Kosova na čelu sa premijerom Aljbinom (Albin) Kurtijem je kategorički odbacila predlog nacrta statuta za formiranje Zajednice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.