Kurti o obaveznom služenju vojske; Poslanica: Gde će vaša ćerka služiti vojsku - u Norveškoj ili ovde?

Izvor: B92, 03.Feb.2020, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti o obaveznom služenju vojske; Poslanica: Gde će vaša ćerka služiti vojsku - u Norveškoj ili ovde?

Mandatar i lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti najavio je da će tokom mandata njegove vlade služenje vojnog roka u trajanju od tri meseca biti obavezno.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj ga je upitala gde će on poslati svoju ćerku da služi vojsku.

"A gde će vaša ćerka služiti vojsku, hoćete li je odvesti u Norvešku ili ćete je dovesti na Kosovo?“, pitala je Time Kadrijaj.

Mandatar Kurti je, inače, oženjen Ritom Knudsen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Augestad, Norvežankom sa kojom ima petogodišnju ćerku Leu.

Prištinski mediji se pitaju da li će se Kurtijeva supruga, koja živi u Norveškoj, kada on bude izabran za premijera, preseliti da živi u Prištini.

Mediji podsećaju da Kurti uspešno privatni život drži po strani.

A jedina prilika da se njegova supruga oglasi u medijima bila je kada je demantovala informaciju da se razvodi od Kurtija.

Kurti i Rita venčali su se u martu 2014.

Venčali su se u Prištini, a svedok im je bio Špend Ahmeti, koji je tada bio vozač lidera Samoopredeljenja, kasnije njegov politički protivnik i gradonačelnik Prištine.

Tri člana Kurtijeve porodice jedva da znaju nešto malo više od onoga što im je sam ispričao, piše prištinska Gazeta ekspres.

Rekao je da je svoju suprugu upoznao u Prištini i da je zadovoljan, kao i da nema prepreka u njihovom braku zbog toga što je ona stankinja.

Govoreći i ćerki, Kurti je rekao da sa njom razgovara na albanskom jeziku.

"Ali ona takođe zna norveški. U početku smo imali problema, pošto sam komunicirao sa suprugom na engleskom i to je moju ćerku zbunilo. Sada ona zna albanski bolje nego ja norveški", rekao je ranije Kurti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"GDE ĆE VAŠA ĆERKA U VOJSKU?" Burna rasprava u kosovskoj skupštini, opozicija "oplela" po Aljbinu Kurtiju

Izvor: Blic, 03.Feb.2020

Mandatar za sastav prištinske vlade i lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti, najavio je danas da će tokom mandata njegove vlade služenje vojnog roka u trajanju od tri meseca biti obavezno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.