Kurti: Vlada zavisi od Srpske liste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 13:42

Kurti: Vlada zavisi od Srpske liste

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da vlada Avdulaha Hotija ne samo da ima sporazum sa Beogradom, već zavisi od svakog poslanika Srpske liste.

Kurti je u intervjuu za Kosovapres naglasio da "uzaludna" vlada, kako on naziva Hotijevu vladu, zavisi ne samo od Srpske liste, već i od svakog poslanika Srpske liste, prenosi Kosovo onlajn.

On je ocenio da, ako vlada izgubi jednog člana Srpske liste, ide u kolaps. Kurti je ponovio da su Kosovu potrebni novi izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i istakao da aktuelna vlast nema legitimitet niti kredibilitet.

Kurti je, takođe, pozdravio interpelaciju o meri reciprociteta koju traži parlamentarna grupa stranke koju predvodi.

Privremena prištinska vlada je pod vođstvom Aljbina Kurtija od 1. aprila ove godine uvela meru reciprociteta, čime je ukinula stopostotnu taksu na robu iz centralne Srbije.

Kada je Hoti postao premijer privremenih prištinskih institucija, jedna od njegovih prvih odluka bila je ukidanje mere reciprociteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada lažne države zavisi od Srpske liste i svakog njenog poslanika: KURTI POLUDEO PA OTKRIO ISTINU

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020

On je, takođe, pozdravio interpelaciju o meri reciprociteta koju traži parlamentarna grupa stranke koju predvodi...Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da tzv. vlada Avdulaha Hotija ne samo da ima sporazum sa Beogradom, već zavisi od svakog poslanika Srpske liste...Kurti je naglasio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.