Kurti: Beograd i Sarajevo neće biti isto tretirani po pitanju taksi

Izvor: B92, 10.Okt.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Beograd i Sarajevo neće biti isto tretirani po pitanju taksi

Aljbin Kurti, predsednik Pokreta Samoopredeljenje ponovio je da će pitanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije biti rešeno na bazi reciprociteta.

On je dodao da kada je o BiH reč, Sarajevo neće biti tretirano na isti način.

Kurti misli da, kako kaže, Beograd i Sarajevo ne treba stavljati u isti koš, te da je zbog toga često kritikovao prethodnu kosovsku vlast.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, Kurti kaže da misli da su "Albanci i Bošnjaci" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doživeli mnogo patnji od Beograda i da, kako kaže, "nije fer da i Sarajevo i Beograd budu tretirani isto" po tom pitanju.

Primetio je da je, od 52 preduzeća iz BiH, koja plasiraju robu na tržištu kosovske teritorije, 47 iz Republike Srpske i dodao da će zato to pitanje najpre razmotriti sa ekspertima u novoj vladi.

Tvrdi da će nova vlada učiniti sve da Beograd i Sarajevo, kada su u pitanju takse, ne budu tretirani isto.

"Ne želimo da nam u dobrim odnosima između Albanaca i Bošnjaka, između Kosova i Bosne i Hercegovine, bude prepreka Republika Srpska", kazao je Kurti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurti: Beograd i Sarajevo neće biti isto tretirani po pitanju taksi

Izvor: Blic, 10.Okt.2019

Aljbin Kurti, predsednik Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za novog kosovskog premijera ponovio je danas da će pitanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije sa Beogradom biti rešeno na bazi reciprociteta, a da, kada je o BiH reč, Sarajevo ne bude tretirano na isti način.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.