Kurc pozdravio delovanje Turske protiv ID

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc pozdravio delovanje Turske protiv ID

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc pozdravio je danas delovanje Turske protiv Islamske države (ID).

On je, kako je saopšteno, u telefonskom razgovoru sa svojim turskim kolegom Mevlitom Čavusogluom razgovarao o vojnom delovanju Turske protiv ID.

"Borba Turske protiv ID u okviru koalicije protiv ove terorističke organizacije je važan doprinos", naglasio je Kurc.

Zajednički cilj mora biti da se džihadisti ID u tom regionu ne mogu dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širiti, istakao je on dodajući da je to i preduslov za smanjenje talasa izbeglica.

Istovremeno je izrazio zabrinutost zbog nedavnog vojnog okršaja Ankare i kurdske PKK.

"Veoma sam zabrinut zbog aktuelnog razvoja mirovnog procesa sa Kurdima. Apelovao sam da se ne dozvoli da teško izgrađeni mirovni proces sada bude doveden u pitanje. Obe strane su pozvane da spreče dalju spiralu nasilja", istakao je Kurc.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurc pozdravio delovanje Turske protiv ID

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc pozdravio je delovanje Turske protiv Islamske države...On je, kako je saopšteno, u telefonskom razgovoru sa svojim turskim kolegom Mevlitom Ccavusogluom razgovarao o vojnom delovanju Turske protiv ID..."Borba Turske protiv ID u okviru koalicije protiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.