Kupuju blindirani auto za Tadića

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupuju blindirani auto za Tadića

BEOGRAD - Srpske bezbednosne službe odlučile su, na temelju propisanih procedura i bezbednosnih standarda, da predsedniku Srbije ustupe na korišćenje nov blindirani automobil.

 - O nabavci novog automobila odlučeno je na jednoj od sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posle procene da blindirani automobil koji trenutno koristi predsednik Srbije Boris Tadić više ne zadovoljava propisane bezbednosne standarde - objasnili su u kabinetu predsednika Srbije.

Pitanje bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vozila i aviona koje šef države službeno koristi regulisano je zakonom propisanim procedurama, a u javnosti je dobilo na značaju posle udesa službenog aviona u kojem je, u subotu, život izgubio predsednik Poljske Leh Kačinjski i deo političkog i vojnog establišmenta te zemlje.

Kad je o Srbiji reč, šefu države je na raspolaganju blindirani BMW star 11 godina, kupljen, kako je prenela beogradska štampa, još u vreme kada je predsednik Srbije bio Milan Milutinović.

Nabavka novog blindiranog automobila predstavlja ozbiljan izdatak, ali stručnjaci za bezbednost ističu da demagogiji u tom pitanju nema mesta.

Profesor na Fakultetu za bezbednost Zoran Dragišić ističe da se o bezbednosti najviših državnih funkcionera u svakoj državi posebno vodi računa.

- Mislim da Srbija mora da nabavi najkvalitetnije. Svaki razgovor o ceni je tu čista demagogija. Tu nema štednje. Automobili kojima se voze najviši državni funkcioneri moraju biti novi, blindirani i moraju se menjati na određeno vreme.

 Kada su u pitanju vazduhoplovi (avioni ili helikopteri), to moraju da budu apsolutno ispravne letelice, a na svaku primedbu zbog trošenja sredstava za te namene odgovor je da se ta sredstva ne kupuju za Borisa Tadića, na primer, nego za predsednika Republike, ne za Mirka Cvetkovića, nego za predsednika Vlade Republike Srbije - smatra Dragišić.

Direktor Foruma za bezbednost i demokratiju Ninoslav Krstić takođe nema dilemu da u pitanjima bezbednosti nema mesta priči o trošku. On čak smatra da zamena dotrajalih blindiranih vozila ne bi bilo veliko opterećenje za budžet.

Krstić je rekao da se i sam svojevremeno vozio državnim falkonom i osvedočio se da je ta letelica u stanju koje ne garantuje stopostotnu bezbednost.

- Ozbiljna država kakva je Srbija mora da ima predsednički avion koji bi bio u takvom stanju i takvih mogućnosti da može da leti pod svim vremenskim uslovima - rekao je Krstić.

Pa neka smanje malo vozikanja sekretarica i strucnih saradnika iz vlade i eto ustede,kad oni mogu da privatno koriste vozni park moze i predsednik da ima blindirani auto.Bez obzira sto su mnogi u Srbiji zaslepljeni mrznjom i sto bi mnogi zeleli da vide Tadica pored Djindjica on treba da ima najveci stepen bezbednosti jer ako nam svakih nekoliko godina ubijaju predsednika ili premijera pokazujemo da smo banana drzava,dici ce ruke svi od nas

Potpuno se slazem sa vama,on je nas presednik i ima pravo na potpunu bezbednost.

Savrsen komentar. Kada bi nam ponovo mafijasi ubijali ljude na vlasti, stvarno bi bili banana ....

Kada raspusti ovu nesposobnu birokratiju,kada bude imao cime da brani zemlju,kada radnici budu radili,kada gazde budu placale poreze i doprinose,kada mu ministri prestanu da lazu i pljackaju gradjane,kada mu zakoni budu sprovodivi,kada bude imao puteva..............e onda moze da kupi nov auto.Ta gospoda bezbednjaci neka stoje ispred njega,a ne da se razbacuju parama gladne sirotinje.Osim toga gospodin Tadic je nas voljeni,demokratski izabrani predsednik........sta ce mu blindirani auto,izgubice kontakt sa gradjanima.Osim toga neka vidi kako Velja proso a mi imamo pravnu drzavu(majke mi tako kazu)...........Ta krntija kosta par miliona,koliko gladne dece moze da se narani gospodine predsednice.

Imeni je ugrožen život hoću i ja jedan takav nemora da bude blindiram mnogo ima da troši gorivo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.