Izvor: B92, 13.Apr.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućni pritvor maloletnicima

Čaglavica -- Kosovska policija odredila je kućni pritvor četvorici maloletnih Srba iz Čaglavice osumnjičenih za nanošenje teških telesnih povreda Radislavu Arsiću (70).

Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju izjavio je KIM radiju da će ih policija redovno nadgledati. "U narednih mesec dana, do odluke suda, oni će biti u kućnom pritvoru, a KPS jedinice će ih stalno obilaziti. Ukoliko ne budu poštovali odluke suda, sudije će im aktivirati automatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pritvor u trajanju od mesec dana."

Imaju jedino pravo izlaska iz kuće ako im zatreba lekarska pomoć, ali i tada to mogu da učine uz policijsku pratnju, rekao je Krueziju.

Prema njegovim rečima početak sudskog procesa protiv M.N. (1991), S.Š. (1993), L.S. (1993) i N.R. (1994), zavisi od sudije, koji najkasnije za mesec dana mora da zakaže suđenje.

KPS policija je u nedelju uhapsila četiri osobe srpske nacionalnosti, od kojih su njih trojica maloletnici, zbog sumnje da su 10. marta ove godine pretukli Radislava Arsića u njegovoj kući u Čaglavici, i počinili još nekoliko krivičnih dela.

Policija je, posle saslušanja uhapšenih, saopštila da su motivi za izvršenje ovih krivičnih dela bili "kockarski dugovi”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maloletni Srbi u kućnom pritvoru

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2010

ČAGLAVICA - Kosovska policija odredila je kućni pritvor četvorici maloletnih Srba iz Čaglavice osumnjičenih za nanošenje teških telesnih povreda Radislavu Arsiću (70) i nekoliko razbojničkih krađa...Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju izjavio je KIM radiju da će...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.