Kuburović: Ostajemo posvećeni borbi protiv korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Ostajemo posvećeni borbi protiv korupcije

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je Srbija velikom brzinom ispunila preporuke i skinuta sa crne liste Međunarodne organizacije za borbu protiv pranja novca.

Kuburovićeva je u Dnevniku RTS rekla da je Srbija pohvaljena i da je prvi put jedna država skinuta sa liste u tako kratkom roku.

Kako je navela, postojala je dobra koordinacija svih organa u Srbiji i svi su radili svoj posao. Ističe da su zahvaljujući tome postignuti izuzetni rezultati kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je reč o procesuiranju pranja novca, bolji čak i od nekih država-članica EU.

Kuburović je rekla i da se jedna od preporuka odnosila i na donošenje zakona o lobiranju, koji bi trebalo da počne da se primenjuje za mesec dana.

Navela je da je zakon o sprečavanju korupcije ispunio svoje obaveze i da se najveći deo preporuka odnosi na izmene Ustava.

Dodaje da je ta procedura počela i da je Vlada uputila inicijativu skupštinskom Odboru za ustavna pitanja koji je konstatovao da je predlog stigao.

Ministarka poručuje da Srbija ispunjava svoje obaveze u borbi protiv korupcije i da je prevencija korupcije jedan od prioriteta Vlade.

Istakla je da za nešto manje od 15 meseci ima više od 500 osuđujućih presuda

"Ostajemo posvećeni borbi protiv korupcije", poručila je Nela Kuburović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kuburović: Srbija ima bolje rezultate u procesuiranju pranja novca nego EU

Izvor: Danas, 13.Jul.2019

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da Srbija ima mnogo bolje rezultate u procesuiranju krivičnih dela pranja novca nego članice Evropske unije. Članak Kuburović: Srbija ima bolje rezultate u procesuiranju pranja novca nego EU se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.